VK 230-50


VAKUUM PUMPA ZA „STRIPPING“ SUSTAV

Vakuumska jedinica satoji se od vakuum pumpe, separatora zraka i vode te ventila za automatsko održavanje nivoa vode za brtvljenje. Vakuumska jedinica je montirana na pregradu broda koja dijeli pumpni prostor od strojarnice.

U pumpnom prostoru broda nalazi se vakuum pumpa sa vodenim prstenom za brtvljenje, separator zraka i vode za brtvljenje, hladnjak vode za brtvljenje i ventil za automatsko održavanje nivoa vode za brtvljenje. Elektomotor se nalazi u prostoru strojarnice (sigurna zona).

 

Specifikacija pumpe
Kapacitet (Q): 230 m³/h
Vakuum (H): 65%
Nominalna brzina vrtnje (n): 1750 min-1
Snaga elektromotora (P): 17 kW

U ovom trenutku imamo 3 gotove pumpe na skladištu koje su spremne za isporuku u vrlo kratkom roku.

OPĆENITO

Kompaktna izvedba omogućava jednostavnu inspekciju i održavanje. Voda za brtvljenje vakuum pumpe treba biti dobavljena sa brodskog sustava pitke vode. Voda za brtvljenje se odvaja od odsisanog zraka gravitacijski u spremniku brtvene vode. Ventil za automatsko održavanje nivoa zajedno sa preljevnim priključkom osiguravaju ispravni nivo vode za brtvljenje u spremniku. Hlađenje vode za brtvljenje izvedeno je preko cijevne zavojnice smještene u spremniku kroz koju cirkulira morska voda. Potrošnja vode za brtvljenje je minimalna.

PRINCIP RADA

Prilikom pokretanja pumpe na usisnoj prirubnici zrak ulazi u pumpu. Prilikom prolaza zraka kroz pumpu zrak se stlači te zajedno sa dijelom vode za brtvljenje ulazi u spremnik brtvene vode. U spremniku se voda za brtvljenje gravitacijski odvaja od odsisanog zraka te se ponovo vraća u vakuum pumpu. Odsisani zrak izlazi na prirubničkom spoju na vrhu spremnika.

1
VAKUUM PUMPA S ELEKTROMOTORM
2
SPREMNIK BRTVENE VODE
3
ZRAČNO PLINSKI SEPARATOR
4
LEPRITASTI ZASUN SA POGONOM
5
RAZDJELNIK VAKUUMA
– Područje isporuke
Postavke privatnosti
Kad posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti podatke putem vašeg preglednika s određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje nudimo.