Cijevni izmjenjivači topline

Proizvodimo cijevne izmjenjivače topline za razne namjenje, projektirane po zahtjevu kupca!.
Naše konstrukcije brodskih izmjenjivača topline su priznate i odobrene od svih klasifikaciskih društava (npr. DNV, LRS, GL, BV, RINA, ABS etc.).

Dvostepeni, dvoprotočni grijač morske vode

 

BRODSKE I INDUSTRIJSKE NAMJENE:

  • Grijači slatke / morske vode
  • Predgrijači diesel motora (npr.gl.brodskog motora)
  • Hladnjaci ili girjači ulja
  • Palubni zagrijači tereta
  • Grijači sanitarne vode
  • Razne druge namjene

 

Jednostepeni, jednoprotočni grijač morske vode

KONSTRUKCIJA

  • Jednostepeni ili dvostepeni izmjenjivači
  • Cijevni snopovi sa ravnim cijevima ili “U” cijevima
  • Jedno, dvo ili četvero protočni

MOGUĆI MATERIJALI OVISNO O MEDIJU

CIJEVNI SNOP

Ugljični čelik
Brodski mesing
Nehrđajuči čelik (AISI 316L, AISI 316Ti, SAF 2205, itd)
Cunifer
Monel

Cuniffer tube bundles

PLAŠT

Ugljični čelik
Nehrđajuči čelik

LIJEVANE VODNE
KOMORE

Željezo (sivi lijev)
Čelični lijev
Bronca

Lijevana vodna komora

ZAVARENE VODNE KOMORE

Ugljični čelik
Nehrđajuči čelik

Cijevni izmjenjivači su konstruirani kao posude pod tlakom gdje se unutar plašta nalazi cijevni snop kroz koji prolazi rashladni ili grijači medij (npr.voda, morska voda, termalno ulje i dr.) koji ovisno o razlici u temperaturi grije ili hladi drugi medij. U slučaju da je jedan od medija para, ona uvijek prolazi na cijevi kroz plašt te ili grije medij koji prolazi kroz cijevi ili se sama hladi (kondenzira) rashladnim medijem koji prolazi kroz cijevi.

Cijevna stijena iz nehrđajučeg čelika

KONDENZATORI

Kondenzatori su cijevni izmjenjivači topline u kojima se kondenzira višak pare iz procesa, te se takav kondenzat vraća u procesni zatvoreni krug napojne vode kotla ili drugdje u proces ovisno o postrojenju.

Ovisno o tlaku u izmjenjivaču, kondenzatori mogu biti atmosferski ili vakuumski.

Atmosferski kondenzatori kondenziraju paru pri atmosferskom tlaku te su po svojoj izvedbi jednostavniji i koriste se najčešće za kondenziranje viška pare u toplinskim krugovima.

Vakuumski kondenzatori se koriste u turbinskim postrojenjima gdje se radi povećanja stupnja djelovanja parne turbine u kondnezatorima stvara vakuum putem parnih ejektora.

Rashladni medij može biti slatka procesna voda, riječna voda ili morska voda ovisno o vrsti postrojenja a materijali se koriste sukladno radnom mediju, tlakovima i temperaturama.

Tvornica turbina osim samih kondenzatora može ponuditi i ostale komponente sustava kao što su parni ejektori, rashladne pumpe i pumpe kondenzata.

Vakuum kondenzator tip PK130 (110m2)
Postavke privatnosti
Kad posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti podatke putem vašeg preglednika s određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje nudimo.