O nama

Tvornica je osnovana 15.05.1991. godine, kao tvrtka kćer između Jugoturbine i nekolicine suradnika, pod nazivom „Jugoturbina-Energetika“ s osnivačkim kapitalom od 8.000,00 Din s ciljem projektiranja i proizvodnje energetskih strojeva i opreme. Sjedište firme je ulica Kneza Branimira 8.

Kasnije osnivači pojedinci otkupljuju udio Jugoturbine. Tvrtka time stječe pravo na zaštitni znak i ime Jugoturbina, te je pravni slijednik Jugoturbine. 29.09.1992. tvrtka mijenja naziv u Tvornica turbina d.o.o. ili skraćeno TTK d.o.o. i mijenja sjedište u ulici Stanka Vraza broj 53.

Krajem 1992. godine tvrtka kupuje od Karlovačke banke na 4-godišnji kredit staru zgradu Karlovačke kožare u ulici Stanka Vraza 53, oštećenu od granatiranja – uništen krov, svi prozori, kotlovnica i kompletno centralno grijanje, uz hipoteku obiteljskih kuća, vikendica i stanova svih osnivača. Zgrada je obnovljena vlastitim sredstvima tvrtke i danas sa pomoćnim zgradama koje su naknadno kupljene ima ukupno 4.100 m2 proizvodnog i poslovnog prostora. Sve zgrade su pod zaštitom spomenika kulture  kao industrijska baština grada Karlovca.

Danas je tvrtka proširena s dva nova moderna proizvodna pogona u poslovnoj zoni Logorište, 6 km  od sjedišta tvrtke, ukupne površine 2.500 m2, a zemljište ima  20.000 m2.

U tvrtki danas radi 168 zaposlenika

Tvornica turbina članica je:

HGK ………………..Zajednice proizvođača brodske opreme Hrvatske gospodarske komore

 

MISIJA TVRTKE: Naša je misija i cilj da postanemo najbolja srednja hrvatska tvrtka u području strojogradnje: poticanje naprednog poduzetništva – stvaranjem novih proizvoda i usluga, otvaranjem novih radnih mjesta i stvaranjem profita.

Aktivnosti

Glavna područja aktivnosti podijeljena su na slijedeća područja:

  • Projektiranje i proizvodnja nove industrijske i brodske opreme
  • Proizvodnja opreme za zaštitu čovjekove okoline
  • Proizvodnja parnih turbina iz obnovljivih izvora energije u energanama u kogeneraciji na biomasu
  • Proizvodnja rezervnih dijelova za brodsku i industrijsku opremu
  • Revitalizacija brodske i industrijske energetske opreme – reverzibilni inžinjering
  • Remonti, servisi i montaža energetske opreme
  • Usluge vibrodijagnostike, dinamičkog uravnoteženja, analiza buke, razna NDT  ispitivanja

 

Proizvodni pogoni sastoje se od radionica za laku i tešku strojnu obradu, CNC strojnu obradu, zavarivanje, radionom za montažu pumpi, turbina i ostale opreme, ispitnom stanicom za ispitivanje pumpi, ispitnom stanicom hidrauličnih elemenata turbina, strojevima za balansiranje.

Naš tim čine kvalificirani djelatnici – od projektnih inženjera, konstruktora, inženjera elektroenergetike, elektronike i dinamike, specijalista vibrodijagnostike, CNC programera, sve do voditelja projekata i kvalificiranih radnika u proizvodnji, montaži, ispitivanju i puštanju u rad opreme.

Ukoliko imate potrebu i zahtjev za novom brodskom opremom, parnim turbinama, projektiranjem i izradom novih proizvoda i rezervnih dijelova ili revitalizacijom postrojenja, slobodno nas kontaktirajte. Pružamo i usluge inženjeringa i savjetovanja iz područja brodskih, industrijskih i energetskih postrojenja.

 

Postavke privatnosti
Kad posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti podatke putem vašeg preglednika s određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje nudimo.